De Waterlandse Melkschuit voer tot circa 1900 dagelijks met verse melk van de Waterlandse dorpen Ransdorp, Zunderdorp, Landsmeer en Watergang naar de melkmarkt in Amsterdam. Er zijn nu geen originele melkschuiten meer. Ze zijn allemaal de kachel ingegaan. In 2013 is een authentieke replica gebouwd met de naam van melkverkoper 'Jacob van Zalinge' heeft gekregen. In het zomerseizoen wordt er regelmatig mee geroeid om dit historische schip in stand te houden.

foto roeien naar de vuurtoren van Durgerdam
De Melkmeiden roeien in de richting van de vuurtoren van Durgerdam

Vaaragenda

De melkschuit ligt nu op de wal. De vaaragenda verschijnt hier in het voorjaar van 2023.

Foto Waterlandse Melkschuit
Onder zeil op het IJmeer

Privé vaartocht

Wat dacht u van een vaartocht voor uw privé-gezelschap met de melkschuit met bijvoorbeeld een picknick of koffie drinken op Pampus of zwemmen in het IJmeer? Dat kan allemaal. De enige voorwaarde is dat er een schipper aan boord is die de met de schuit overweg kan en de stichting rekent na afloop op een donatie die zo’n plezierig vaartochtje recht doet. Neem contact met ons op via info@waterlandsemelkschuit.nl.

Comments are closed.


De Waterlandse melkschuit op het IJmeer voor Durgerdam - foto Igor Kusmirak

Menu


Home

Meedoen

Van roeiers en zeilers

Activiteiten

Geschiedenis

Replica

Organisatie

Contact